​Tidligere arrangementer:

2017

Historisk udstilling

Den historiske udstilling berettede om De Dansk-Vestindiske Øer, som var i dansk besiddelse i over 250 år.

Den 31. marts 2017 var det 100 år siden, at Danmark overdrog øerne til USA, efter af aftalen var faldet på plads i august 1916.

Den historiske udstilling i 2017 var historien om de vestindiske øer under Danmarks koloniherredømme gennem næsten 250 år. Historien blev beskrevet gennem billeder, genstande fra perioden, postkort, geografiske kort, tegninger, malerier med mere.

Allerede i 1671 sendte Vestindisk-Guineisk Kompagni skibe til øerne for at undersøge mulighederne for at etablere sukkerplantager. Sankt Thomas blev annekteret i 1672 og Sankt Jan i 1718. Næsten 60 år efter første annektering blev Sankt Croix i 1733 købt fra det Fransk-Vestindiske Kompagni. Det danske ejerskab sluttede med salget af øerne til USA den 31. marts 1917.

Fokus var på de danske embedsmænd, der administrerede øerne, på plantageejere og på slavernes ofte grusomme vilkår.

Udstillingen blev gennemført med tilskud fra Folketinget

​​​2016

Kabaret/Opera – Oktober

Kabaret og opera ”Kærlighed, den allerstørste i verden”

​Tre aftener og en eftermiddag i uge 41 med kabaret og opera for fulde huse med underholdning af Jesper Buhl, Ulla Kudsk, Kiki Brandt og Simon Mott samt pianisten Britt Krogh Grønnebæk. Som noget nyt blev den ene forestilling afholdt lørdag eftermiddag, hvilket var en succes.

Som altid blev der sunget, lavet sjov og grinet, når ”holdet” optræder med alvor, humor, vitser og drillerier, hvilket faldt i publikums smag.

Indsæt tre billeder

Programmets titel relaterede sig til en af de sange, som Grethe Thordal har sunget om emnet kærlighed. Underholdningen omfattede også sange fra ”Sommer i Tyrol”, hvorfor de frivillige damer i deres flotte dirndl-kjoler måtte op på scenen for at synge med på omkvædet.​

Se TV Korups udsendelse fra aftenen her

2016
Tur med Støtteforeningen til Bayern med besøg i München og omegn

​47 forventningsfulde deltagere stod klar tidligt søndag morgen for at stige på bussen til Bayern for at følge i Ludwig II's fodspor.

​Øsende regn ved afrejsen gav ikke den bedste optakt, men turen blev en fantastisk og velgennemført tur gav uforglemmelige minder.

Turens højdepunkter var: DET HELE!

En meget speciel oplevelse var gondolfarten på søerne i haveriget Dessau-Wörlitz.

De mange slotte, som Ludwig II byggede, var ligeledes en stor oplevelse. Imponerende hvad han opnåede, selv om ikke alt blev helt færdigbygget.

En stor ros og tak for den uforglemmelige tur til chaufføren Stefan og - leder Anders.

2016

Støtteforeningens tur til Sjælland - Maj

​50 medlemmer af Humlemagasinets Støtteforening deltog i turen til Sjælland den 30. og 31. maj 2016. Efter at have nydt en kop kaffe på vejen besøgtes herregården Løvenborg, hvor vi så den nyrestaurerede have. Herefter gik turen til Ledreborg med rundvisning i de mange flot udsmykkede sale. Frokosten blev nydt i det fri, hvorefter parken blev taget i øjesyn.

Turen gik herefter til Sørup Herregård, hvor aftensmaden blev serveret med efterfølgende gåtur i parken for mange af deltagerne.

Efter morgenmaden gik turen - med et kort ophold undervejs hvor der lige skulle synges fødselsdagssang for en kusine til en af deltagerne - til Sankt Bendts Kirke i Ringsted i kirken, hvor der var rundvisning.

Næste stop var på Gisselfeld med rundvisning i det spændende kloster med de store samlinger af porcelæn. Frokosten - en flot buffet - blev nydt i Villa Galina, der ligger tæt ved Gisselfeld. Turen gik herefter tilbage til Gisselfeld, hvor der nu var tid at at besøge Paradehuset (det flotte orangeri) med gode muligheder for at købe flotte og sjældne planter eller eventuelt nyde en kop kaffe i caféen. Mange benyttede lejligheden til en vandretur i parken inden hjemturen.

Atter i år var det en vellykket tur med mange gode oplevelser og godt samvær.

​2016

Åben have

Rekordbesøg til Åben have søndag den 1​9. juni 2016

Humlemagasinet og Sigfred Pedersen Museets Fond   |    Følg os på facebook