​Tidligere arrangementer:

2020

Den historiske udstilling omhandlede Sønderjyllands genforening i 1920.

Desuden kunne man opleve tre mindre udstillinger: Kongelige souvenirs, tete a tete kaffe- og testel og en samling af gamle skrivesæt.

TV-Korup har optaget to udsendelser fra Humlemagasinet: En udsendelse om årets udstilling og haverne samt en udsendelse om afsløringen af en kopi af den genforeningssten, der blev rejst i Harndrup den 9. juli 1920.​ Fyens Stiftstidende bragte en artikel den 10. juli.

​​​Udsendelser fra TV-Korup:

Artikler i Melfar Posten og Fyens Stiftstidende:

MP: Jubilæum

FS: Jubilæum - Sammenholdet

FS: Jubilæum - Opbakning

FS: Jubilæum - Frivillige

FS: Genforeningsstenen​

Humlemagasinets 30-års jubilæum

En stor tak til alle deltagere ved Humlemagasinets 30-års jubilæum den 31. august. Ligeledes mange tak for gaver og donationer i anledning af jubilæet. 70 deltog i receptionen og ca. 100 personer i anledning af det efterfølgende arrangement med Sønderjydsk kaffebord.

Fyens Stiftstidende/Melfar Posten havde på jubilæumsdagen henlagt redaktionen til Humlemagasinet ligesom TV-Korup var til stede. Deres reportager kan ses på følgende links:

​Fyens Stiftstidende – sammenholdet

Fyens Stiftstidende – opbakning

Fyens Stiftstidende – frivillige

Melfar Posten

TV-Korup​

2019

​Koncerter med OperetteKompagniet i uge 41

​OperetteKompagniet optrådte i Humlemagasinet i uge 41 med tre koncerter, hvor 4 sangere ledsaget af deres akkompagnatør underholdt med kendte og knap så kendte operetter og operaer.

I spidsen stod de to ledere af OperetteKompagniet, Thomas Peter Koppel og Carol Conrad . Med sig havde de tre unge sangere (Carina Tybjerg Madsen,  William Jønch Pedersen og Jonathan Koppel), som alle står med en stor fremtid for sig inden for opera og operette. 

​Åben have den 16. juni.

Åben have arrangementet harvde i år godt 50 udstillere og godt 1600 deltagere. Vejret var fint og forholdene ideelle for en hyggelig dag omgivet af blomster i smukke omgivelser. Folkedansere  fra Korup-Ubberud underholdt på plænerne både formiddag og eftermiddag. I Dagmarsalen kunne man nyde kaffe og kage til den musikalske underholdning fra "Husorkesteret" under ledelse af Tove. Mange gæster benyttede lejligheden til at se den historiske udstilling "Frederik VII og Grevinde Danner" og de tre museer. 

TV-Korup var til stede ved Åben have, og indslaget kan ses via følgende link: https://vimeo.com/343293593

I øvrigt har TV-Korup gennem mange år lavet udsendelser fra Humlemagasinet. Disse udsendelser kan ses via linket: https://www.tv4k.dk/humlemagasinet/

Syng-sammen-aften med Den syngende Maler (Børge Larsen)

Fredag den 26. april deltog 115 gæster i en festlig aften, hvor Børge Larsen ​fortalte om Sigfred Pedersen og hans mange viser og sange, der stadig er populære. Tonny Skiøth akkompagnerede og de mange deltagere sang med på de kendte sange og viser.

Historisk udstilling 2019​ - "Frederik VII og Grevinde Danner"

Frederik VII blev født den 6. oktober 1808 på Amalienborg og døde den 15. november 1863 på Glücksborg. Han var søn af Cristian VIII og Charlotte Frederikke af Mecklenborg-Schwerin. Han tilhørte den oldenborgske slægt og blev konge i 1848, og han var den første konge efter enevældets fald.

​Frederik VII indførte Danmarks Riges Grundlov den 5. juni 1849.

​Frederik blev - kun 17½ år gammel - forlovet med Frederik VI’s yngste datter, prinsesse Vilhelmine Marie, som han blev gift med i 1828. Ægteskabet var arrangeret og ikke lykkeligt, og de blev separeret i 1834 og skilt i 1837.

​Efter ønske fra faderen indgik han i 1841 et nyt ægteskab med Caroline Charlotte Mariane af Mecklenburg-Strelitz. Heller ikke dette ægteskab var lykkeligt, og han fik et forhold til jomfru, danserinde og senere modehandlerske Luise Christine Rasmussen, der senere blev udnævnt til Grevinde Danner. I 1846 opløstes ægteskabet med Caroline.

​Luise Rasmussen havde en betydelig magt over kongen, og fik stor indflydelse. I 1850 blev Frederik VII viedes han til vestre hånd til Luise Rasmussen, som blev udnævnt til lensgrevinde under Danner. Ægteskabet var populært i folkelige kredse men sandelig ikke i de ledende kredse.​

2018

Koncert med OperetteKompagniet​

​Den 12. og 13. oktober 2018 afholdtes to koncerter med Operettekompagniet bestående af tenor Thomas Peter Koppel akkompagneret af Carol Conrad. Repertoiret indeholdt alt godt og festligt fra operaens og operettens verden. 

Begge koncerter var velbesøgte og gav inspiration til at afholder koncerter igen i 2019.

Både TV-Korup og Middelfart Lokal TV var til stede under henholdsvis fredagns og lørdagens koncert, og udsendelserne  kan ses på nedenstående links: 

​Koncert fredag den 12. oktober: 

TV-Korup 1. del

TV-Korup 2. del

TV-Korup 3. del

TV-Korup 4. del

 

Koncert lørdag den 13. oktober:

MLTV 1. del

MLTV 2. del

2017

Historisk udstilling

Den historiske udstilling berettede om De Dansk-Vestindiske Øer, som var i dansk besiddelse i over 250 år.

Den 31. marts 2017 var det 100 år siden, at Danmark overdrog øerne til USA, efter af aftalen var faldet på plads i august 1916.

Den historiske udstilling i 2017 var historien om de vestindiske øer under Danmarks koloniherredømme gennem næsten 250 år. Historien blev beskrevet gennem billeder, genstande fra perioden, postkort, geografiske kort, tegninger, malerier med mere.

Allerede i 1671 sendte Vestindisk-Guineisk Kompagni skibe til øerne for at undersøge mulighederne for at etablere sukkerplantager. Sankt Thomas blev annekteret i 1672 og Sankt Jan i 1718. Næsten 60 år efter første annektering blev Sankt Croix i 1733 købt fra det Fransk-Vestindiske Kompagni. Det danske ejerskab sluttede med salget af øerne til USA den 31. marts 1917.

Fokus var på de danske embedsmænd, der administrerede øerne, på plantageejere og på slavernes ofte grusomme vilkår.

Udstillingen blev gennemført med tilskud fra Folketinget

​2017

Åben have

Rekordbesøg til Åben have søndag den 1​8. juni 2017

Humlemagasinet og Sigfred Pedersen Museets Fond   |    Følg os på facebook