Historisk udstilling 2019​ - "Frederik VII og Grevinde Danner".

Den historiske udstilling "Frederik VII og Grevinde Danner åbner den 6. april 2019 kl. 11.​

Frederik VII blev født den 6. oktober 1808 på Amalienborg og døde den 15. november 1863 på Glücksborg. Han var søn af Cristian VIII og Charlotte Frederikke af Mecklenborg-Schwerin. Han tilhørte den oldenborgske slægt og blev konge i 1848, og han var den første konge efter enevældets fald.

Frederik VII indførte Danmarks Riges Grundlov  den 5. juni 1849. 

Frederik blev - kun 17½ år gammel -  forlovet med Frederik VI’s yngste datter, prinsesse Vilhelmine Marie, som han blev gift med i 1828. Ægteskabet var arrangeret og ikke lykkeligt, og de blev separeret i 1834 og skilt i 1837.

Efter ønske fra faderen indgik han i 1841 et nyt ægteskab med  Caroline Charlotte Mariane af Mecklenburg-Strelitz. Heller ikke dette ægteskab var lykkeligt, og han fik et forhold til jomfru, danserinde og senere modehandlerske Luise Christine Rasmussen, der senere blev udnævnt til Grevinde Danner. I 1846 opløstes ægteskabet med Caroline.

Luise Rasmussen havde en betydelig magt over kongen, og fik stor indflydelse. I 1850 blev Frederik VII viedes han til vestre hånd til Luise Rasmussen, som blev udnævnt til lensgrevinde under Danner. Ægteskabet var populært i folkelige kredse men sandelig ikke i de ledende kredse.​

Humlemagasinet og Sigfred Pedersen Museets Fond   |    Følg os på facebook