​Tidligere udstillinger:

2019:

"Frederik VII og Grevinde Danner".

Den historiske udstilling "Frederik VII og Grevinde Danner åbnede den 6. april 2019 kl. 11.​

Frederik VII blev født den 6. oktober 1808 på Amalienborg og døde den 15. november 1863 på Glücksborg. Han var søn af Cristian VIII og Charlotte Frederikke af Mecklenborg-Schwerin. Han tilhørte den oldenborgske slægt og blev konge i 1848, og han var den første konge efter enevældets fald.

Frederik VII indførte Danmarks Riges Grundlov den 5. juni 1849.

Frederik blev - kun 17½ år gammel - forlovet med Frederik VI’s yngste datter, prinsesse Vilhelmine Marie, som han blev gift med i 1828. Ægteskabet var arrangeret og ikke lykkeligt, og de blev separeret i 1834 og skilt i 1837.

Efter ønske fra faderen indgik han i 1841 et nyt ægteskab med Caroline Charlotte Mariane af Mecklenburg-Strelitz. Heller ikke dette ægteskab var lykkeligt, og han fik et forhold til jomfru, danserinde og senere modehandlerske Luise Christine Rasmussen, der senere blev udnævnt til Grevinde Danner. I 1846 opløstes ægteskabet med Caroline.

Luise Rasmussen havde en betydelig magt over kongen, og fik stor indflydelse. I 1850 blev Frederik VII viedes han til vestre hånd til Luise Rasmussen, som blev udnævnt til lensgrevinde under Danner. Ægteskabet var populært i folkelige kredse men sandelig ikke i de ledende kredse.​

2018:

Den historiske udstilling "Fra Frederik den Store til Kejser Wilhelm II" åbnede den 14. april 2018​.

​Tyskland vendte tilbage i den historiske udstilling i anledning af 100-året for afskaffelsen af det tyske monarki.

​Frederik den Store er også kendt som Frederik 2. den Store eller Frederik den Store af Preussen. Han stammede fra slægten Hohenzollern og blev født i Berlin i 1712 og var konge af Preussen fra 1740 indtil sin død i 1786.

Den sidste monark i Tyskland var Kejser Wilhelm II. Han blev født i Berlin i 1859 og regerede som kejser i perioden 1888 - 1918. Han døde i sit eksil Holland i 1941.

​2016:

Åbning af den historiske udstilling "Ludwig II af Bayern" lørdag den 30. april 2016.

​Stor tilslutning til åbningen af årets udstilling. 140 deltagere mødte op til åbningen af årets historiske udstilling om kong Ludwig II af Bayern, der døde for 130 år siden.

Else Marie Madsen, formand for Støtteforeningen, bød velkommen, hvorefter grevinde Elisabeth von Kuefstein, født prinsesse af Bayern og oldebarn af den sidste konge i Bayern, Ludwig III, og tipoldebarn af Østrigs kejser Franz Joseph og kejserinde Elisabet (kendt som Sissi) fortalte om slægten Wittelsbach, hvorfra Ludwig II nedstammede. Slægten kan spores tilbage til 1100-tallet.

Udstillingen fortæller om Ludwig II og de mange slotte, som han byggede. Endvidere er det lykkedes at fremskaffe mange genstande med relation til Bayern, som er kendt for øl og oktoberfester. Efterkommere i slægten Wittelsbach ejer bryggerier i Bayern, og selvfølgelig udstilles øl og ølkrus. De frivillige damer er i dagens anledning af udstillingen iklædt de typiske dirndl-kjoler.

Strib Salonorkester underholdt hele eftermiddag i Dagmarsalen, hvor gæsterne kunne nyde kaffe og Prinsesse Marie lagkage.​

​2015​:

Jubilæumsudstilling "Fra Rungstedlund til Humlemagasinet" – Otte generationer

Formanden for Humlemagasinets støtteforening Else Marie Riis Madsen bød på Støtteforeningens vegne velkommen til de cirka 100 gæster, der - trods lidt regn - havde indfundet sig i dagens anledning.

Peder Pedersen introducerede 25 års jubilæumsudstillingen med titlen ”Fra Rungstedlund til Humlemagasinet” – otte generationer. Udstillingen fortalte om 8 generationers historie fra Rungsted Kro (det nuværende Rungstedlund) til Humlemagasinet, hvor Peder udgør 8. generation.

​Samtidig var det en markering af, at det var 25 år siden, at Humlemagasinet begyndte med kulturelle aktiviteter i form af galleri og udstillinger.

Udstillingen blev officielt åbnet af Anne Wøldike Larsen, som er efterkommer af datteren fra Rungsted Kro, Anna Hedevig Jacobsen. Anne Wøldike Larsen havde udlånt to malerier til udstillingen.

​De mange gæster kunne herefter se selve udstillingen, der indeholdt ualmindeligt mange genstande fra de forskellige generationer, herunder brudekjoler fra 1877 og 1907.​

Endvidere omfattede udstillingen en særudstilling om de sidste 25 års kulturhistoriske aktiviteter.

I anledning af 25 års jubilæet udgav Humlemagasinet bogen ”Fra Humlemagasinet til Rungstedlund” – Otte generationer. 

Bogen kan købes i kiosken.​

2014:

Historisk udstilling "Josephine og Napoleon"

Formanden for Humlemagasinets støtteforening Else Marie Riis Madsen bød på foreningens vegne velkommen til de godt 100 gæster, der havde indfundet sig i dagens anledning.

Herefter fortalte Peder Pedersen detaljeret om årets udstilling, som var arrangeret i anledningen af 200-året for Josephines død og 200 året for Napoleons abdikation. Dronning Margrethe II er 4 x tipoldebarn efter Kejserinde Josephine.​

Den officielle åbning blev foretaget af Jacob Moltke-Huitfeldt Rosenkrantz fra Glorup Gods. Jacob Moltke-Huitfeldt Rosenkrantz er 4 x tipoldebarn af Napoleons broder Jerome.​

2012:

Besøg af Dronning Margrethe den 8. juni 2012

I 2012 hed udstillingen ”Christian X og Dronning Alexandrine samt Dronning Margrethe gennem 40 år”.

Her fik Humlemagasinet den store oplevelse, at Dronningen kom på besøg, idet regentparret var på officielt besøg i Middelfart.

Peder og Ole blev i denne forbindelse inviteret til middag på Dannebrog, hvor de blev inviteret til prins Henriks bord.

​Forventningsfulde tilskuere

Kortegen med Dronning Margrethe i ”Krone 1” ankommer til Humlemagasinet​

Dronning Margrethe ser sig selv som brud i Historisk Dukkesamling. 

Dronning Margrethe får overrakt en gave fra Humlemagasinet – en vindrose.

Dronning Margrethe får fortalt om stedet af Peder

Dronning Margrethe besøger Dronning Ingrid haven

Oversigt over kongelige/historiske udstillinger siden opstart i 1990:

​2016. Ludwig II af Bayern

2015. Fra Rungstedlund til Humlemagasinet – Otte generationer

2014. Josephine og Napoleon

2013. Prins Georg I og det græske kongehus

2012. Kong Christian X og Dronning Alexandrine samt Dronning Margrethe gennem 40 år

2011. Dronning Victoria, Dronning Alexandra og Huset Windsor

2010. Dronning Ingrid og Bernadotterne

2009. Prinsesse Marie og Prins Valdemar

2008. Wien og Kejser Franz Josef

2007. Kejserinde Dagmar af Rusland

2006. Kong Frederik VIII den oversete konge

2005. H.C. Andersen og de kongelige

2003. Det glücksborgske Kongehus

2002. ”Kongelige Kunstnere” med bl.a. akvareller malet af Prins Charles af England

2000. Prinsesse Marie opsat på Øregård Museum i Hellerup

1999. Prinsesse Marie (af Orléans)

1994. Storfyrstinde Olga af Rusland

Humlemagasinet og Sigfred Pedersen Museets Fond   |    Følg os på facebook